Ortopedie

Metoda chirurgicală riguroasă, sprijinită de tehnicile ortopedice şi materialele de avangardă ne permit să fim un punct de referinţă în ceea ce priveşte cele mai complexe probleme ortopedice ale prietenilor noştri cu patru lăbuţe.

Ortopedie – Obiectivul nostru

Obiectivul nostru: accelerarea vindecării osoase a pacientului graţie sistemelor moderne de intervenţie.

Câinii şi pisicile de toate vârstele pot evita să se mişte, pot şchiopăta din diverse motive, precum traumatisme, probleme de dezvoltare ale oaselor şi articulaţiilor sau probleme sistemice care se repercutează asupra aparatului musculoscheletal.

Un examen ortopedic atent efectuat de profesionişti calificaţi, asociat cu examene de laborator şi investigaţii de diagnostic imagistic avansat (radiologie, tomografie computerizată, rezonanţă magnetică), permite studierea în profunzime a bolii pentru a oferi, la sfârşitul consultului, o soluţie terapeutică precisă şi  clară. Multe patologii ortopedice, ca de exemplu displazia de şold, pot fi investigate la 360°, pentru a putea alege pentru prietenul nostru cu patru lăbuţe un tratament diferit. în funcţie de vârstă şi de stadiul şi gravitatea bolii.

Ortopedie
Ortopedie

Echipa calificata

Secţia noastră Ortopedică este formată dintr-o echipă calificată, cu experienţă în tratarea unei game largi de probleme ortopedice ale câinelui şi ale pisicii şi dispune de săli de operaţii identice din punct de vedere structural cu cele din orice unitate spitalicească obişnuită.

Fracturile sunt abordate prin metodele cele mai avansate derivate din ortopedia şi traumatologia pediatrică. Sistemele moderne de fixare, precum plăci cu stabilitate angulară şi fixatoare externe de ultimă generaţie garantează vindecarea osoasă permiţând pacientului să meargă sprijinindu-se pe membrul operat încă din primele ore de după intervenţie.

Interventii Chirurgicale

Proteza totală de şold, tehnicile moderne de alungire osoasă, corecţiile diformităţilor, reconstrucţiile de ligamente şi osteosinteza fracturilor complexe sunt doar câteva dintre intervenţiile chirurgicale pe care le putem pune la dispoziţia prietenului Dv. cu patru lăbuţe.

Ortopedie